Verslag : PE-Over bivak kamp 2 – 4 aug 2024

Bestuurslid Vic heeft met enkele re-enactors in de kledij ‘uniform Brigade Piron‘ deelgenomen aan PE-OVER bivak kamp in Fort 2 te Wommelgem tijdens het weekend van 2 tot 4 augustus 2024.

Re-enactors in de ‘Engelse’ uniformen van Brigade Piron : Nicolas, Aishia, Lieven, Luc en Vic.

Een verslagje van Vic over zijn belevenissen :

“Peover”  suppley point camp is een openlucht tentoonstelling in het fort van Wommelgem tijdens weekend van 4-5/08/2024 werd ingericht door Historical War Wheels VZW uit Puurs.

Er wordt een geallieerd bevoorradingskamp uit WOII nagebootst met veldkeuken, telefooncentrale Militaire Politie- en Rode Kruispost. Er is veel origineel oorlogsmateriaal en  voertuigen  uit deze periode te bekijken. Re-enactors lopen er constant in uniform rond en bivakeren er in een militaire tentenkampen. Spearhead VZW was er ook met een groot bivak en jeeps.

Sinds enige tijd zijn we met enkele leden van brigade Piron Nete &Aa begonnen met een klein groepje re-enactors die soldaten van onze brigade uitbeelden. We hebben daar dan ook onze tent opgesteld en hebben deelgenomen aan de evenementen (Luc, Lieven, Vic en nieuwe leden Nicolas en Hugo).

Tevens kon in de loop van het weekend worden deelgenomen aan een gegidste tour in en op het fort, een bezoek aan het fortmuseum en op zondag een militariabeurs. Op zaterdagavond was er een openlucht filmvoorstelling en een gezellige kampbar met aangepaste muziek uit de periode die ook de rest van het weekend kon bezocht worden. Gelukkig viel ook het weer goed mee zodat we kunnen spreken van een geslaagd kamp, iets dat wat ons betreft best voor herhaling vatbaar is.

Nieuwe re-enactors zijn steeds welkom in ons groepje. 

Geef een reactie