Verslag : herdenking 8 mei 2024 Herentals

Op woensdagnamiddag 8 mei 2024 organiseerde NSB-Herentals in samenwerking met het stadsbestuur de jaarlijkse herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding der kampen.

Onze vaandeldrager Rob en Vic, doedelzakspeler Jos en de re-enactors met de militaire voertuigen van Spearhead zorgden traditiegetrouw voor de nodige ondersteuning en eervolle omkadering.

Om 13:30 u was er de bijeenkomst op de stedelijke begraafplaats van Herentals voor een kransneerlegging aan de monumenten van de slachtoffers van beide wereldoorlogen

Om 14:30 u volgde de kransneerlegging aan het oorlogsmonument op de Molenvest.
Daarna trok de herdenkingstocht onder muzikale begeleiding naar het koetshuis in het stadspark van
de stad via de Zandstraat en de Nieuwstraat.

Om 15:00 u werd de herdenking afgesloten met een receptie aangeboden door de NSB Afdeling Herentals.

NSB-voorzitter Staf legt een bloemstuk naar aan het WO2-monument op de stedelijke begraafplaats.
Vaandeldragers Rob en Vic groeten met het vlag aan het WO1-monument op de stedelijke begraafplaats.
Ook jonge mensen voelen zich geroepen om de herdenkingstraditie rond WO2 in ere te houden.
Iedereen staat klaar voor het begin van de herdenkingsceremonie aan het monument van de gesneuvelden op de Molenvest te Herentals.
Samen met het opgekomen publiek aan heet Molenvest plein houden de officiële genodigden, zowel burgerlijke als militairen, een minuut stilte in acht voor de herdenking van de oorlogsslachtoffer van beide wereldoorlogen.
Na de neerlegging van de bloemstukken aan het oorlogsmonument eindigt de herdenkingsplechtigheid met de vlaggengroet tijdens het spelen van het Belgisch volkslied.

Geef een reactie